Welkom op de groepspagina van groep 7 
 
Groep 7 bestaat uit 24 leuke kinderen en meester Harm. Op deze site kunt u praktische informatie vinden, daarnaast houden wij u op de hoogte van al onze belevenissen.


 


Huiswerk:
Huiswerk voor de komende week:
Dinsdag 10 april    werkblad werkwoordspelling
     bibliotheekboek uit
Donderdag 12 april    leerblad aardrijkskunde (toets)
                                         
 
02-04-2018

De rekendoelen waar we in het komende blok aan zullen werken.23-03-2018

Pasen
Donderdag 29 maart hebben wij een Paasviering met alle kinderen van de Josephschool. Ook hebben we met groep 7 een Paaslunch in de klas waarna de kinderen buiten paaseieren zullen gaan zoeken. Vandaag hebben de kinderen een lijstje mee gekregen waarop de benodigdheden van de Paaslunch staan.


15-01-2018

De rekendoelen waar we in het komende blok aan zullen werken.
 

29-09-2017
Bezoek Koos de Vuilnisman

 
Koos de Vuilnisman
Koos ging bij ons les geven over vuilnis in groep 7. Het was leuk en interessant. We gingen eerst praten over afval,  de papierbak, glasbak plastic  en chemisch afval. Toen pakte hij onze prullenbak en haalde alles er uit: pakjes, zakjes, bananenschillen en nog veel meer. Maar in een banaan zat nog wat en hij at het gewoon op dat is toch vies?
Naar buiten
We gingen naar buiten iedereen moest een hesje aan groen of oranje. We kregen allemaal een grijpstok het was best leuk. We zagen heel veel blikjes, bierflessen, papier, zakjes en nog veel meer .  Een paar kinderen liepen met een vuilniszak we hadden ook een broek gevonden en een onderbroek?! Dat was heel erg vies. We liepen weer in de richting  naar het schoolplein. We lagen in een deuk wat we hadden gezien. Ik vond het gigantisch leuk, dit kan ik noot meer vergeten. Ik vond het top.
 
Britney

 

 


                                
Koos was bij ons in groep 7. Hij ging wat vertellen over gescheiden vuilnis, dat was best wel interessant. Hij pakte onze prullenbak en ging alles er uit halen om het te scheiden. Het stonk onwijs in de klas. Er lag ook een banaan in de prullenbak en die at die gewoon op dat is toch smerig. Koos begon over hoeveel er weg wordt gegooid in onze klas, per week, per maand en per jaar. En dat was heel erg veel, we waren gewoon verbaasd. Toen had Koos het allemaal uitgelegd en we gingen naar buiten. We kregen een hesje die was geel en we kregen ook een knijper. Dus we gingen naar het dorp en al het vuil wat er lag  gingen we weghalen. Er liepen ook twee mensen met een vuilniszak rond om het vuilnis er in te doen. Koos was verbaasd hoeveel afval er lag en dat was echt niet goed. Toen hadden we het rondje gelopen en we waren bij de bus om onze hesjes uit te doen en om onze knijpers er in te doen. Al je dat had gedaan ging je je handen wassen want het was gewoon heel erg vies. Toen ging hij nog in de klas een stukje rappen, dat kon hij goed en de tekst was ook heel erg grappig. Daar na was het tijd om te stopen en om naar huis te gaan want Koos was er de hele middag. Dit zal ik ook nooit vergeten want het was super leuk. 
Junia

 

 

15-09-2017

Schoolreis Blijdorp

Voorlopig alleen wat foto's. Volgende week worden verhalen van de kinderen geplaatst.Op dinsdag 12 september gingen  wij met de hele school naar Blijdorp.
Groep 8 ging niet mee want hun waren op kamp.
We moeten om half 9 op school zijn. In de klas kregen we een bandje om met het nummer van school, zodat we de school kunnen bellen als er iets is in Blijdorp. Toen we naar Blijdorp gingen , gingen we met de bus er naar toe. Wij zaten met groep 6 in de bus. Toen we daar aankwamen gingen we eerst een foto maken met de hele klas.  Daarna gingen we naar binnen en kregen we een speurtocht. Ik zat in het groepje met Tiringo , Britney , Tessel , Lara en ik  (Elise)natuurlijk. We gingen als eerst naar Oceanium. Wij vonden het daar heel mooi. We bleven daar best wel lang omdat we het daar echt heel mooi en leuk vonden. Ik heb in Blijdorp best wel leuke foto’s gemaakt. In de middag gingen we frietjes eten met heel veel zout ! In de middag gingen we splitsen : Lara en Tessel en Tiringo ,Britney en ik. Wij gingen nog een keer naar Oceanium. Daar bleven we weer een hele tijd. Daarna gingen we naar de vlindertuin, het is daar best wel tropisch warm. Ik en Tiringo hebben daar een leuke foto gemaakt die Britney heeft gemaakt. Rond 3 uur kwamen we juf Saskia en juf Stephanie tegen. Zij zeiden dat er nog één laatste Roofvogelshow was die over 3 minuten begon. Eerst renden wij de verkeerde kant op. Toen gingen we dat pad terug af en renden we wel de goede kant op. Gelukkig waren we nog op tijd. Ik zat aan de buiten kant. Dat was wel heel grappig, maar ook een beetje eng omdat van die kant waar ik zat, alle vogels naar voren kwamen vliegen.  Je mocht niet bewegen als er vogel aar je toe kwam omdat ze je anders raken… Eén vogel raakte Britney met een vleugel. Maar ze zat wel stil, ze zei dat het wel een beetje pijn deed, maar niet heel erg. Toen het afgelopen was gingen we nog één keer naar de vlindertuin omdat we daar heel dicht bij zaten en nog 45 minuten hadden. Ik vind het daar ook best wel mooi. Toen we terug waren, waren we Britney en Lara kwijt. Ze gingen zich verstoppen. Maar we hebben ze wel gevonden. Toen gingen we weer terug naar het begin  want daar moesten we zijn om terug naar school te gaan met de bus. We moesten heel even wachten tot dat iedereen er was. We moesten ook nog even wachten op de bussen. Toen gingen we weer met de bus naar huis. Toen we bijna op school waren gingen er een paar mensen verstoppen onder stoelen, niet iedereen. Maar ik wel. Daarna waren we weer terug op school rond 16.15 ongeveer. Ik werd opgehaald door mijn moeder.

Elise