Welkom op de groepspagina van groep 6
 


In groep 6 zitten 25 enthousiaste kinderen: Dilan, Sabine, Pien, Roel, Mitchel, Danish, Elize, Mila, Lars, Luke, Lotte, Nils, Danny, Jenna, Bill-Jeff, Jayden, Dani, Jacky, Marleen, Fatma, Lieke, Rohan, Sam, Cas en Kabraiella

Huiswerk 
Wij krijgen twee keer per week huiswerk.

Dinsdag 24 april               Werkblad rekenen
Donderdag 26 april           Toets Engels song 7

Verkeersles
Op vrijdag 20 april hebben we bij de praktische verkeersles geoefend met; langs een obstakel fietsen en inhalen, samen van rijbaan verwisselen en samen slalom fietsen. Het ging heel goed en we hebben nu nog meer controle over onze fiets. 

Schoolvoetbal
Op woensdag 4 april hebben de jongens uit de klas mee gedaan met het voetbaltoernooi. De eerste wedstrijd hebben zij gewonnen. Helaas gingen de andere 3 wedstrijden verloren. Toch kijken de jongens terug op een leuke en gezellige middag. Super!

Pasen
Op donderdag 29 maart haddeen wij een Paasviering met alle kinderen van de Josephschool. Ook hebben we een Paaslunch in de klas. Na het eten hebben we nog paaseieren verstopt voor groep 7 en 8 en later hebben we nog eieren gezocht.Het was een feestelijke dag!

Verkeersles op het plein
Vrijdag 23 maart hebben we een verkeersles op het plein gehad! Onder leiding van een paar ouders hebben we praktijkoefeningen geoefend

De week van het geld
De oom van Lars kwam langs in de week van het geld. Hij ging veel vertellen over geld, want hij werkt bij een bank. Toen hij klaar was met vertellen over zijn baan gingen we een quiz doen.
Die vragen waren nog al lastig. In totaal waren er 10 vragen over geld. Uiteindelijk won de groep van Jacky, Sam, Danish en Mila. Zij hadden maar liefst 8 vragen goed. De eerste prijs was een spaarpot en een gum waar 100 euro op was gedrukt. De andere kinderen kregen een spaarpot en een rolletje snoep. Het was een leuke middag. We hebben veel geleerd over geld en sparen.

Hits van Bill Bongers
Op dinsdag 6 februari kwam een vrouw van het kunstgebouw langs. Uit twee grote kisten haalde zij een standbeeld. Samen met de mevrouw gingen we praten over het beeld wat het zou kunnen zijn.
Iedereen dacht wat anders. De ene dacht dat het een presentator was. Een andere een interviewer en nog veel andere beroepen.
Daarna liet de mevrouw een filmpje zien en dat ging over het beeld. wat bleek, het was iemand die mee deed met een talentenjacht. Daarna moesten wij zijn gezicht gaan tekenen. Iedereen vond dat leuk.
En daar na gingen we denken of die ging winnen
 
In les 2 gingen we kijken of hij  gaat winnen, en ja hij won. Die jongen
werd beroemd en hij trad overal op. Maar op een gegeven moment werd hij het zat.
Want hij miste zijn moeder hij stopte er mee en ging naar zijn moeder.
Maar hij vond zijn moeder niet meer.


De kerstmusical
In november vertelde meester Paul  dat we een kerstmusical  gingen doen. Niet iedereen vond het omdat ze het eng vonden om het podium te staan.
Elke dag gingen we een uurtje oefenen. In het begin mochten we ons script  bij ons houden. we moesten  goed duidelijk praten en  niet te snel. Ook letten we op waar we moeten lopen en staan. Het ging steeds beter. uit eindelijk gingen we zonder script oefenen. Op 21 december gingen we de kerstmusical op voeren voor de kinderen en de ouders van de school. Iedereen had een leuke avond en ging heel vrolijk naar huis. 


Kerststallen-tentoonstelling
Maandag 11 december gingen we op bezoek in de Katholieke kerk. Daar was een tentoonstelling met zo'n 200 kerststallen! Deze worden verzameld door een mevrouw die ooit haar kinderen op de Josephschool had zitten!
Het was heel indrukwekkend. Er was een piepklein stalletje, wat je alleen door een vergrootglas kon zien, er waren hele kleurrijke stallen, beelden van hout, steen, blik en eigenlijk te veel om kort samen te vatten! De kinderen hebben een quiz gemaakt bij de stalletjes.


Augustus en september
Na een lekkere lange vakantie zijn we op maandag 21 augustus van start gegaan in groep 6. Voor het eerst een meester en dat is soms best even wennen. Ook is het nieuw dat de meester de hele week voor de klas staat. er wordt hard gewerkt en heel veel gedaan. Ook zijn de eerste (methode) toetsen al gemaakt.
 
Madscience
Op dinsdag 22 augustus is de professor van madscience op bezoek. Hij maakt de kinderen warm voor het vak "science". Op het podium van het schoolplein doet hij allerlei proefjes voor en sommige kinderen mogen zelfs assisteren bij "levensgevaarlijke" proeven. Na een klein uur is de les voorbij en gaan we weer de klas in.

 

Meten is weten
Op woensdag 30 augustus gaan de kinderen in groepjes aan de slag met het uitmeten van een vierkante meter. Als dit gelukt is, moeten zij met elkaar gaan uitzoeken hoeveel vierkante decimeters er in een vierkante meter passen. Sommige groepjes komen er al snel achter dat je met lengte x breedte de oppervlakte uit kan rekenen. Om te kijken of ze het echt snappen moeten ze ook nog uitrekenen hoeveel vierkante centimeters er in een vierkante meter kunnen. Dit blijken er heel veel te zijn.

 

Whats happy
Op vrijdag 1 september zijn de kinderen bezig geweest met gedragsregels voor whats appen. Sociale media speelt een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. Om er voor te zorgen dat dit op een goede manier verloopt hebben de kinderen gedragsregels opgesteld, waar ze zich aan zouden moeten houden. Wat doen we wel en wat niet. Hieronder kunt u de door de kinderen opgestelde regels lezen:

What's niet:
 • schelden
 • niks lelijks zeggen over een ander
 • chatten met onbekenden
 • dreigen
 • discrimineren
 • vervelende foto's, emoties of filmpjes plaatsen
 • hacken
 • kettingbrieven, linkjes en spam doorsturen
 • niemand blokkeren of verwijderen
What's wel:
 • positieve berichten of woorden
 • leuke emoties
 • complimenten
 • leuke foto's (evt. vragen voor doorsturen)
 • leuke moppen, berichten
 • afspreken om te spelen, huiswerk doorgeven
In de klas hangt een poster, waardoor er makkelijk teruggegrepen kan worden als er evt. iets mis gaat.
 

Schoolreisje
Op dinsdag 12 september gaan de groepen 1 t/m 7 op schoolreis naar Blijdorp. De meester kan helaas niet mee, omdat hij op kamp is met groep 8. Gelukkig gaat juf AnneMarie mee en zijn er ook ouders die met een groep kinderen op pad gaan door Blijdorp. Het weer valt mee en aan het eind van de dag gaan we moe maar voldaan met de bus terug naar Pijnacker. We kunnen terugkijken op een leuke, gezellige en sfeervolle dag.

Antipestweek
Op donderdag 21 september is er een les in de klas over pesten. Er wordt onder andere gesproken over vormen van pesten en wat je zou kunnen doen om er mee om te gaan of op te lossen. Ook wordt er in groepjes gepraat over kaartjes waarop allerlei voorbeelden staan. Wat is het ergst en wat is minder erg! Alles gericht op het bespreekbaar maken van pesten en om te laten zien dat we er anders over kunnen denken. De les eindigde met minimaal twee complimenten op schrijven voor een medeleerling.

Spelletjes
Op vrijdag 22 september speelden en tekenden we het laatste uur lekker spelletjes. Eerst een kwartier buitenspelen. Een grote groep kinderen speelt samen met de meester "iemand is hem, niemand is hem" (met onthouden) en een andere groep speelt bij de klimtoestellen. In de klas spelen we verder met gezelschapsspellen of tekenen we. Een heel leuke en gezellige middag, gaan we vast vaker doen!