Welkom op de groepspagina van groep 3
 


In groep 3 zitten 26 enthousiaste leerlingen. Op maandag, dinsdag en woensdag om de week is juf Stephanie in de klas. Juf Laura is er op de andere woensdag, donderdag en vrijdag.
 
Aan deze doelen werken we in de klas voor lezen en rekenen: 
 
 
 
 

Leskist lieveheersbeestjes

Afgelopen week hebben wij in de klas een leskist over lieveheersbeestjes gehad.
Eerst hebben we geluisterd naar een verhaal en hebben we geleerd wat een lieveheersbeestje eet, hoe hij groeit en dat er verschillende lieveheersbeestjes zijn. Hierna zijn we naar buiten gegaan, op zoek naar lieveheersbeestjes. Helaas was het wat koud en liet maar 1 lieveheersbeestje zich zien.
Deze hebben we wel heel goed bekeken en we kwamen er achter dat het een zevenstippelig lieveheersbeestje is.
Omdat we hem zo zielig alleen vonden, hebben we allemaal een lieveheersbeestje geknutseld...

  
 


Buitenleerdag
Vandaag was de grote buitenlesdag. We hebben op het schoolplein zoveel mogelijk woordjes gezocht en opgeschreven met de letters van het alfabet. Aan het eind hebben we woordjes aan elkaar voorgelezen, zodat we van elkaar konden leren.

        


In de middag hebben we ook buiten gerekend. We kregen een cijfer en mochten met stoepkrijt de twee buurcijfers opschrijven. Ook zijn we nog op de goede volgorde gaan staan. 

     

Tutorlezen
Vandaag zijn we begonnen met tutorlezen en wat was het leuk. Kinderen van groep 6 lezen twee keer per week  samen met kinderen van groep 3. De helft zit in het lokaal van groep 3 en de andere helft zit in het lokaal van groep 6. We lezen om de beurt een zin en praten samen over het verhaal. 


        

 

Carnaval
Wat een feest was het op de Josephschool tijdens Carnaval! Iedereen mocht verkleed komen en we hebben in elke klas spelletjes gespeeld. 


 

Juffendag/letterfeest

Vandaag hebben we in de klas juffendag en in de hal het letterfeest gevierd! Het was een geslaagd feest en we vonden het fijn dat er zoveel ouders waren.


 

 

Fijne kerstvakantie! 

Afbeeldingsresultaat voor fijne kerstvakantie

Bezoek kerststallen

In de kerk vlakbij school is een kerststallen tentoonstelling. Vanmiddag zijn wij hier naar toe gewandeld en hebben al de mooie/ verschillende kerststallen bewonderd.

 
 


Kerstknutsel
Vanmorgen hebben we samen met de leerlingen van groep 1-2a en 1-2b verschillende kerstwerkjes geknutseld. We mochten zelf kiezen welke werkjes we wilden doen. Heel erg blij waren we met de hulpmoeders die ons kwamen helpen!  

   
 

Dag Sinterklaasje!
Wat hebben we een fijne periode gehad! Knap geknutseld en vandaag afgesloten met een bezoekje van de Sint!


     
 

 

Hoera, de Sint is weer in het land!
We hebben ons omgekleed tot pietjes en heerlijk geklommen en geklauterd in de gymzaal.


 
   

 

Fietskunsten
Vandaag (10 november) hadden wij verkeersles op het schoolplein. Op de fiets hebben wij geoefend met onze hand uit steken, over een ongelijke weg rijden, een noodstop maken, stoppen voor een stoplicht en slingeren tussen paaltjes door.


  
  
 Leescircuit
Vanaf deze week starten wij in de klas met een leescircuit. We werken dan zelfstandig aan een bijvoorbeeld Mini Loco, Piccolo, Tip-Top of we oefenen met letterverkenning of leggen woorden op de letterdoos. 

      

 
 
Lezen in de klas
Zo vlak na de herfstvakantie wordt er weer hard gewerkt. We hebben 17 letters geleerd en daarmee kunnen we al verhaaltjes en strips lezen! 


  
 

Start kinderboekenweek
Vandaag is de kinderboekenweek van start gegaan! Groep 7 heeft het dansje van kinderen voor kinderen voor gedaan en daarna hebben we mee gedanst. Het thema is dit jaar gruwelijk eng dus zo zagen de leerlingen van groep 7 er ook uit! Alle kinderen uit groep 3 mochten een knuffel en een boekje meenemen van thuis. Tijdens de kinderboekenweek mogen ze elke dag een fijn plekje in de klas zoeken en met hun knuffel lekker lezen.


      

 

Schoolreisje naar Blijdorp
Vandaag zijn we op schoolreisje geweest. Na een kort praatje in de klas zijn we met de bus naar Blijdorp gereden. Daar aangekomen hebben we met ons groepje het park verkend. Tijdens de lunch werden we verwend met een patatje en om 16:00 keerde we weer terug naar school. We hebben erg genoten van alle dieren, speeltuintjes en het zonnetje! 

     

 

Schrijven
Vandaag (7 september) hebben we niet in ons schrijfschrift geschreven, maar hebben we de geleerde letters mogen oefenen in scheerschuim. 


  

 

 
Rekenen
Vandaag (6 september) hebben van en met elkaar geleerd. Elke keer als we iemand tegen kwamen, keken we wie het langste poppetje in het werkboek had.   

    
 

Lezen
Wij hebben de eerste letters (i, k, m, s) geleerd en kunnen de volgende woordjes al maken: ik, mik, sik, mis, sis, sim, kim, kik, is. 

  
      
 

Mad science
Vandaag gaf Mad Science een voorstelling op school over chemische reacties. We hebben met onze mond open gekeken naar hoe er olifantentandpasta werd gemaakt en hoe een proefkonijn werd afgevuurd.

 
  
 

Wij hebben er zin in! Tot maandag!