Winter Thema

    

                      

Jad, Afra, Christiaan, Eline, Kylie, Tygo, Katey, Sven, Jenaya, Hadja, Matt, Olivier, Amy, Shimaa, Twan, Giovanni, Ronald, Fanxi, Josefien, Lava, Loïs, Silvana, Rayan, Floor en juf Agnes en Carla zijn aan het nieuwe schooljaar begonnen en hebben daar heel veel zin in!

Samen met onze 'vlindertjes'  gaan we er een gezellig, leerzaam en leuk jaar van maken.Februari
We zijn in de klas aan de slag gegaan met het thema Olympische spelen. De woorden die hierbij onder andere aan bod zijn gekomen, zijn: de Olympische Ringen, de fakkel, de medailles, het podium, uitschakelen, het stadion, de tribune en de scheidsrechter.
Alle kinderen hebben ook een medaille geknutseld en hebben deze op de laatste dag uitgereikt gekregen.
Natuurlijk hebben we de Nederlandse sporters ook bij een aantal wedstrijden aangemoedigd en het heeft geholpen: er zijn zoveel medailles verdiend.....
Nu genieten van een heerlijke vakantie en wij hopen jullie allemaal over een week weer uitgerust terug te zien in de klas.


Januari 2018
Na de drukke , maar ook gezellige feestmaand december waar we Sinterklaas en Kerstmis hebben gevierd, hebben we nu het thema Winter dat overgaat in de Olympische spelen.
Nu we al enige maanden gestart zijn met de cursus 'Taalsterke school', leren we iedere dag een nieuw moeilijk woord. De woorden van de dag. We weten nu al heel veel en we herhalen deze woorden ook regelmatig in de klas. Afgelopen week waren het de woorden: dooien,bevriezen,het kippenvel,stoken en hagelen. Bij het knutselen hebben we een mooie trui gevlochten en gekleurd. De juf heeft proefjes gedaan met ijs dat gaat smelten als het warmer wordt. In de Engelse les(Groove me) leren we ook van alles over de winter.Het leukste vinden wij het Engelse liedje van Bobo over de winter. Favoriet is en blijft de pinquindans. Genoeg plezier dus bij ons in de klas.


Oktober
In het koffie cafe is op school speciale aandacht over het belang van voorlezen geweest. Iedereen was van harte welkom omonder genot van een kopje koffie te komen luisteren naar een lezing door een medewerkster van de bibliotheek.
Op donderdagochtend 12 oktober werd er in het kader van de kinderboekenweek door kinderen van groep 8 voorgelezen. Groep 8 had een prentenboek voorbereid en dat werd in groepjes voorgelezen aan de kleuters. Ademloos en geïnteresseerd werd er door de kleuters naar de verhalen geluisterd. Het was een groot succes.

 
September
De afgelopen weken hadden we de 'dierentuin'. als thema. Centraal stond het schoolreisje naar Blijdorp wat een grote inspiratiebron was voor de kleuters. We hebben veel dieren gezien en af en toe natuurlijk ook als aapjes in de speeltuin gespeeld. Vooral het Oceanië vonden wij erg spannend.
We hebben weer iedere week een knutsel gemaakt , waarvan de olifant die we de afgelopen week hebben geknutseld van een papieren bordje wel heel leuk gelukt is en de komende week vast thuis een mooi plaatsje krijgt. We hebben veel gezongen en gedanst op de dierendisco liedjes, die natuurlijk ook thuis nog eens afgespeeld kunnen worden.  

      
Woensdag 27 september zijn wij met de kleuterklassen naar de voorstelling : ‘Daar komen de dieren’, van Ageeth de Haan geweest. We waren te gast in de Beatrix school en hebben genoten.
Ieder school jaar verzorgt  ‘Kijkkunst’, een kunstprogramma. Voor de kleuters was het dit jaar muziek.
Vader pinguïn wacht ongeduldig op zijn treuzelende kleintjes.. Een giraf speelt verstoppertje.. Een beertje laat zich troosten door zijn mamma..
Ageeth de Haan vertelde  en zong over wilde dieren en hun levens. Samen met de mooie natuurfilmbeelden liet ze zien dat de dieren best veel op ons lijken…..
Na een uur luisteren, kijken en meezingen gingen we met rode wangetjes terug naar school.