Welkom op de groepspagina van groep 1/2A  

Wij zijn een gezellige groep met kinderen:
Hamzah, Fiene, Aram, Joëlle, Judi, Sid, Ruby, Kapeesan, Jinte, Ids, Anouk, Jenthe, Ruben, Javinno, Quinten, Tomás, Dana, Yaser, Sam, Fayenn, Thijn, Ilias, Joey, Vince, Missa, Piet , Janely, en Alma.

Afbeeldingsresultaat voor agenda

Belangrijke data:


Maandag 5 maart        Studiedag - alle kinderen zijn vrij
Donderdag 29 maart  Paasviering met lunch - alle kinderen om 14:00 uur vrij
Vrijdag 30 maart         Goede Vrijdag - alle kinderen vrij
Maandag 2 april          Tweede Paasdag - alle kinderen vrij
Donderdag 26 april     Speelgoedmiddag
Donderdag 27 april     Koningsdag en start van de Meivakantie - alle kinderen tot en met 11 mei vrij 


Wilt u in contact komen met ons? U kunt altijd een bericht naar ons sturen via ouderportaal en na schooltijd bent u altijd van harte welkom. 
Afbeeldingsresultaat voor olympische winterspelen 2018
Februari
We zijn in de klas aan de slag gegaan met het thema Olympische spelen. De woorden die hierbij onder andere aan bod zijn gekomen, zijn: de Olympische Ringen, de fakkel, de medailles, het podium, uitschakelen, het stadion, de tribune en de scheidsrechter.


Alle kinderen hebben ook een medaille geknutseld en hebben deze op de laatste dag uitgereikt gekregen.
Natuurlijk hebben we de Nederlandse sporters ook bij een aantal wedstrijden aangemoedigd en het heeft geholpen: er zijn zoveel medailles verdiend.....
Nu genieten van een heerlijke vakantie en wij hopen jullie allemaal over een week weer uitgerust terug te zien in de klas.Januari
Na de drukke , maar ook gezellige feestmaand december waar we Sinterklaas en Kerstmis hebben gevierd, hebben we nu het thema Winter dat overgaat in de Olympische spelen.
Nu we al enige maanden gestart zijn met de cursus 'Taalsterke school', leren we iedere dag een nieuw moeilijk woord: de woorden van de dag. We weten nu al heel veel en we herhalen deze woorden ook regelmatig in de klas. Afgelopen week waren het de woorden: dooien, bevriezen, het kippenvel, stoken en hagelen. Bij het knutselen hebben we een mooie pinguïn gemaakt. We hebben water laten bevriezen in de schooltuin en het weer laten smelten in de klas. In de Engelse les (Groove me) leren we ook van alles over de winter. Ook bij de muziekles kwam dit thema terug met de pinguïns. Genoeg plezier dus bij ons in de klas.

 
Oktober
De kinderboekenweek stond de eerste weken van oktober centraal in de klas. Verschillende boeken werden voorgelezen en we hebben het in de klas gehad over griezelen. De poppenhoek was een griezelhoek geworden, met spinnen, vleermuizen en heksen- en tovenaarverkleedspullen. Natuurlijk hadden we het in de klas over de letter 'G' van griezelen en de Gruffalo.

Afbeeldingsresultaat voor herfst
Na de herfstvakantie gaan we aan de slag met het thema 'herfst'. Ook starten we dan met het woord van de dag in het kader van het woordenschatonderwijs. Meer informatie hierover vindt u op het ouderportaal. Natuurlijk staat er ook weer een letter centraal. Dit keer de letter 'k' van kastanje.September
De afgelopen weken hadden we de 'dierentuin'. als thema. Centraal stond het schoolreisje naar Blijdorp wat een grote inspiratiebron was voor de kleuters. We hebben veel dieren gezien en af en toe natuurlijk ook als aapjes in de speeltuin gespeeld. Vooral het Oceanië vonden wij erg spannend, met al die haaien die over je heen zwommen. Ook in de klas zijn we druk in de weer geweest met het thema dierentuin: De klas hebben we omgebouwd tot dierentuin met in de poppenhoek restaurant 'De Panda'. Ook hebben we allemaal een giraf geknutseld, dierengeluiden met muziek gemaakt en dierenspelletjes in de speelzaal gespeeld. Ook de boekenpret stond deze keer in het teken van de dierentuin met het boek van Ballotje.

Woensdag 27 september zijn wij met de kleuterklassen naar de voorstelling : ‘Daar komen de dieren’, van Ageeth de Haan geweest. We waren te gast in de Beatrix school en hebben genoten.
Ieder school jaar verzorgt  ‘Kijkkunst’, een kunstprogramma. Voor de kleuters was het dit jaar muziek.
Vader pinguïn wacht ongeduldig op zijn treuzelende kleintjes.. Een giraf speelt verstoppertje.. Een beertje laat zich troosten door zijn mamma..
Ageeth de Haan vertelde  en zong over wilde dieren en hun levens. Samen met de mooie natuurfilmbeelden liet ze zien dat de dieren best veel op ons lijken…..
Na een uur luisteren, kijken en meezingen gingen we met rode wangetjes terug naar school.

 


Augustus

We hopen dat iedereen een fijne zomervakantie heeft gehad. De klas staat weer klaar en de naamkaartjes liggen op de stoelen. Maandag 21 augustus gaan we weer lekker aan de slag met de volgende kinderen:

Hamzah, Fiene, Aram, Joëlle, Judi, Sid, Ruby, Kapeesan, Jinte, Ids, Anouk, Jenthe, Ruben, Javinno, Quinten, Tomás, Dana, Yaser en Sam.

Wij wensen iedereen een leuk een leerzaam schooljaar toe!